KO Happyfeet

Dagje op de opvang

dagje-opvang-tag

Regelmaat is prettig voor kinderen. Wij proberen zoveel mogelijk eenzelfde ritme aan te houden. Als alle kinderen aanwezig zijn, wordt er gezamenlijk wat gegeten en gedronken, waarna de kinderen worden verschoond of met toilet bezoek geholpen worden. Daarna wacht het diverse speelgoed voor onze jonge avonturiers. Ook kan er naar hartelust geplakt, gekleurd, gekleid, geverfd of gelezen worden. Kinderopvang Happy Feet kiest in alle opzichten voor een persoonlijke benadering. Na de rust/ slaapperiode in zijn/haar bedje, wordt er wat gedronken en kunnen de kinderen spelen tot het tijd is om naar huis te gaan. Een goede afwisseling vormen het voorlezen, liedjes zingen en knutselen waarmee de leidsters inhoudelijk bezig zullen zijn. Tussendoor spelen wij met de kinderen buiten. 

 

 7:30-9:00

De eerste kinderen worden gebracht. Wij adviseren om het afscheid niet te lang te maken voor uw kind, maar ook de leidsters willen alle ouders evenveel aandacht kunnen geven. Sommige kinderen hebben moeite met afscheid nemen. Kinderen mogen vrij spelen.

9:00-11:15 

De kinderen gaan allemaal aan tafel zitten, samen met de leidsters. Het is onze gezamenlijke start van de dag. We zingen liedjes, vertellen verhaaltjes of een leidster leest een boekje voor. Daarna krijgen de kinderen fruit. Leidsters bereiden regelmatig een activiteit voor die ze dan samen met de kinderen uitvoeren. Tevens wordt veelal gewerkt met een speciaal Thema. 

11:15-12:00 

De kinderen gaan aan tafel om te eten, nadat alle kinderen de handen hebben gewassen. We eten volgens een wisselend menu een warme maaltijd. Tevens kunnen de kinderen brood krijgen. Voor het slapen verschonen we de kinderen en de kinderen die gaan slapen krijgen pyjama's aan. In verband met de veiligheid van de kinderen gebruiken we voor de baby's en peuters tot ongeveer twee jaar geen dekbedjes, maar door de ouders meegebrachte slaapzakken. 

12:30-15:00 

De kinderen die gaan slapen mogen met knuffels, spenen e.d. slapen die ouders meegeven. In overleg met de ouders wordt bepaald hoe lang de kinderen slapen. De kinderen slapen in de speciaal daarvoor ingerichte slaapkamers met goedgekeurde bedjes. De kinderen die niet meer slapen, gaan een rustige activiteit doen met één van de leidsters.

15:00-15:30 

Wanneer alle kinderen weer uit bed zijn, drinken we gezamenlijk water/ thee/ siroop, nu met cracker, komkommers en voor jonge kindjes gepureerde fruit. Ook wordt er weer gezongen of een verhaal verteld. Er is tijd voor een activiteit of vrij spelen.

16:30 

Om half vijf krijgen de kinderen nog wat water, sap, cracker/koekje of yoghurt, komkommer.

16:45-18:00 

De kinderen worden opgehaald. Als ze eerder gehaald worden, dit graag even doorgeven aan de leidsters. De leidsters brengen bij het ophalen verslag uit van de afgelopen dag en ondertussen ruimen zij ook op.

Elke dag krijgen de kinderen een uitgebreide (warme) lunch aangeboden. De kinderen kunnen kiezen uit bruin of wit brood, crackers en beschuit. Als beleg is er een ruime keuze uit zoet en hartig; kaas, kipfilet, (halal)beleg, vruchtenhagel, pindakaas en jam etc. Als drinken hebben de kinderen de keuze uit water, melk, siroop & thee. 

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide